Свински котлети с тапенада

Бързи и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. дижонска горчица
зехтин за мазане
сол и черен пипер на вкус

за тапенадата:
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г зелени маслини (без костилки)
50 г черни маслини (без костилки)
3 филета аншоа
1 скилидка чесън
1 с. л. каперси
1 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лимон
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети с тапенада
Маслините, аншоата и каперсите се нарязват на ситно и се смесват със смачкания на паста чесън. Наливат се лимоновият сок и зехтинът, овкусява се с ригана и се разбърква.
2
Свински котлети с тапенада 2
Готовата тапенада се разделя на две. Към едната половина се прибавят наситненият магданоз и дижонската горчица.
3
Свински котлети с тапенада 3
Котлетите се намазват със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Свински котлети с тапенада 4
След това се овалват в тапенадата с магданоз и се прехвърлят в тава, застлана с пергаментова хартия. Пекат се на грил програма за 6–7 минути от едната страна, обръщат се и се пекат още 5 минути.
5
Свински котлети с тапенада 5
Поднасят се с останалата тапенада.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: