Свински пържоли в гювеч

Крехко месо, зеле, сметана и подправки в едно чудесно съчетание
Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2012
Свински пържоли в гювеч
 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли без кост (около 200 г всяка
4 моркова
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
сокът и кората от 1 лимон
3 стръка мащерка
1/2 ч. л. кимион
2 зрънца бахар
1 ч. л. лют червен пипер
60 мл олио
морска сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
600 г кисело зеле
120 г пушен бекон
150 мл готварска сметана
1 глава лук
1 дафинов лист
1/2 ч. л. смлян ким
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли в гювеч

Месото се изтънява леко с пръсти. Маринова се поне за един час в смес от нарязания наситно пресен лук, сокът и кората от лимона, кимиона, счуканите зрънца бахар, листенцата мащерка, лютия пипер, смачканите скилидки чесън, олиото, солта и пипера.


2
Свински пържоли в гювеч 2

Морковит се нарязват на ленти с белачка. Слагат се на дъното на гювеча, в който ще се пече и отгоре се подрежда месото. Полива се с маринатата и се пече покрито с капак в загрята на 190 градуса фурна за един час.


3
Свински пържоли в гювеч 3

Зелето и лукът се нарязват натънко, а беконът на ленти. Лукът се сотира в сгорещен тиган с олиото докато стане карамелен. Слага се бекона и се оставя да се запържи.


4
Свински пържоли в гювеч 4

Накрая се прибавят зелето и дафиновия лист. Оставя се да къкри 15 минути и се овкусява с кима.


5
Свински пържоли в гювеч 5

Налива се сметаната и се оставя да се сгъсти.


6
Свински пържоли в гювеч 6

Месото се поднася с гарнитурата, като могат да се оформят с ринг.


 


Съвет: Ако искате месото да хване лека коричка, последните 10 минути от печенето махнете капака на съда.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2016
Гарнитурата се получи неочаквано вкусна. На пържолките им трябваше още малко време за готвене.
5.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Много ми хареса тази рецепта, страшно вкусно стана :)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Рози, защо не опиташ и една друга гарнитура - Зеле с ябълки и сметана. Рецептата е в сайта и се надяваме да ти хареса и тя :)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Бях предубедена към зелето със сметана, но се получи много вкусна гарнитура. Браво!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Наистина е много вкусно, Цветелина:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


242 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: