Пиле в сладко-кисел сос

Правим го по-добре от китайците :)
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2012
Пиле в сладко-кисел сос
 
Необходими продукти:
за пилето:
500 г пилешко месо
150 г ананас
1/2 ч. л. натриев глутамат
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
сусам за поръсване

за панировката:
170 г брашно
50 г царевично нишесте
15 г бакпулвер
35 мл олио
250 мл вода

за сладко-киселият сос:
200 г захар
200 мл ябълков оцет
80 г кетчуп
60 г доматено пюре
15 г царевично нишесте



Начин на приготвяне:
1
Пиле в сладко-кисел сос

Оцет се кипва със захарта и се прибавят кетчупа и доматеното пюре. Вари се 15 минути. Накрая се слага нишестето, разтворено в малко вода.


2
Пиле в сладко-кисел сос 2

Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и натревият глутамат. Оставя се да престои няколко минути, покрито с фолио.


3
Пиле в сладко-кисел сос 3

Продуктите за панировката се смесват и се разбиват добре с бъркалка.


4
Пиле в сладко-кисел сос 4

Месото се овалва в панировката и се пържи на средна температура в сгорещено олио. След това се отцежда върху хартия.


5
Пиле в сладко-кисел сос 5

В сгорещен уок се сипва от сладко-киселият сос и част от нарязаният на кубчета ананас. Разбърква се бързо.


6
Пиле в сладко-кисел сос 6

Слага се малко от изпърженото пилешко, разбърква се и след 2–3 минути се сваля от огъня. Така се приготвя и другата порция. Ястието се сервира поръсено със сусам.


 


Съвет: Готви се на части, за да може добре да се запържат продуктите.


Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2019
Ястието стана страхотно. Промените, които направих и моат да ви бъдат полезни - намалих ябълковия оцет на 150 мл и добавих още 80 мл вода, за да не е твърде гъст соса. Сервирах върху сварен бял ориз.
29.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2018
Страхотна рецепта
28.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2018
Уникално чудесен вкус... както всеки път!
27.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2018
Много вкусно, доста повече от 30 мин ми отне
26.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2017
Ето как изглеждат от вътре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: