Цюрихско рагу

Дата: 12.01.2012
Източник: Бон Апети
Цюрихско рагу
 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
250 г гъби
200 мл готварска сметана
50 г лук
50 г краве масло
125 мл бяло вино
Сокът и кората от 1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Цюрихско рагу
Телешкото се нарязва на тънки ивички. Лукът се наситнява, а гъбите се обелват и се нарязват на тънки филийки.


2
Цюрихско рагу 2
В загрят съд се разтопява маслото, слага се месото и се пържи закратко, колкото да стане светло на цвят. Вади се и се слага на топло.


3
Цюрихско рагу 3
В същата мазнина се слагат гъбите, бъркат се няколко минути, добавя се лукът и се пържи, докато стане златист. Гаси се с вино и температурата се намалява. Слага се капак и всичко се задушава за 5 минути.


4
Цюрихско рагу 4
Месото се връща в съда, температурата се увеличава, прибавят се сокът и настърганата кора от лимона,  овкусява се със сол и чирен пипер и се поръсва с накълцаният магданоз.

 


5
Цюрихско рагу 5
Сметаната се разбива, докато стане средно твърда. Прибавя се в съда и се оставя за още половин минута на котлона, така че месото да поеме от сока. Сервира се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта