Свински шницел с броколи и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2009
Свински шницел с броколи и сметана
 
Необходими продукти:
200 г свинско бонфиле
1 ч. л. сусамово семе
60 г заквасена сметана
50 мл бяло вино
50 г бекон
30 г краве масло
100 г броколи
1 к. ч. олио
100 г галета
2 яйца
1/2 ч. ч. брашно
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свинското бонфиле се почиства от ципите, разрязва се надлъжно и се начуква през найлон да се изтъни, без да се разкъсва. Овкусява се със сол и черен пипер и се панира в брашното, яйцата, галетата и сусама. Пържи се в сгорещеното олио, изважда се и се отцежда върху салфетки.
2
Накъсаните на розички броколи се запържват в кравето масло. Прибавя се нарязаният надребно бекон, запържва се и се задушава с виното. Сипва се сметаната и се изчаква да се хомогенизира. С приготвения сос се гарнира изпърженият свински шницел.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ZaekBaek се регистрира в сайта.
Л. И. се регистрира в сайта.
Р.Попкочева се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: