Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
20 г горчица
сол и пипер меланж на вкус
100 г галета
80 г заквасена сметана
50 г краве масло
50 г див лук (пресен лук)
50 г къдрав магданоз
сол и пипер на вкус
200 г пресни картофи (сварени)
25 г краве масло за пържене
сол на вкус
100 г заквасена сметана
20 г див лук
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана
Пилешкото филе се почиства и се овкусява с морска сол и микс от пипери. В тиган се сгорещява зехтин и филето се запечатва от двете страни.
2
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 2
В блендер се поставят галетата, дивият лук и магданозът. Прибавя се заквасената сметана и маслото, овкусява се със сол и пипер и се разбива до хомогенизиране на съставките.
3
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 3
Филето се намазва с горчица и се овалва в сместа за билковата коричката. Пече се в предварително сгорещена до 185 градуса фурна 5–6 минути.
4
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 4
Сметаната за соса се разбърква с накълцания див лук и се овкусява със сол и пипер.
5
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 5
Картофите се задушават за кратко в сгорещеното маслото, за да придобият златист цвят.
6
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 6
Ястието се сервира, като в средата на чиния се поставя пилето, аранжира се с картофките и се гарнира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: