Свинско с хамон и смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Свинско с хамон и смокини
 
Необходими продукти:
800 г свинско бонфиле
120 г хамон (ленти)
4 смокини
зехтин за тигана
сол и пипер меланж на вкус
150 мл балсамов оцет
50 г мед
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с хамон и смокини
Бонфилето се почиства от жилите и ципите.

2
Свинско с хамон и смокини 2
От него се оформят медальони, които се овкусяват с морска сол и микс от пипери.
3
Свинско с хамон и смокини 3
Всеки медальон се завива с по една ивица хамон.
4
Свинско с хамон и смокини 4
Месото се запечатва от всички страни в тиган със сгорещен зехтин, като се започва от страната на свивката на хамона. Изважда се и се пече 5–6 минути на 175 градуса във фурна.
5
Свинско с хамон и смокини 5
В касерола на слаб огън се загрява балсамикото, прибавя се медът, овкусява се с пипер меланж и се оставя, докато съставките се хомогенизират.
6
Свинско с хамон и смокини 6
Ястието се сервира със смокините, разрязани на две, и се полива с редукцията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: