Свинско в стомна по ловджийски

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Свинско в стомна по ловджийски
 
Необходими продукти:
2 свински джолана
2 едри глави лук
6–7 с. л. олио
100 г бекон
5–6 кисели краставички
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
100 мл червено вино
1 ч. л. сол
7–8 с. л. брашно
3–4 с. л. 3–4 с. л.


Начин на приготвяне:
1
Свинско в стомна по ловджийски
Нарязаният на шайби джолан се запържва в олиото, докато се зачерви и от двете страни. Изважда се и се поставя в стомната.
2
Свинско в стомна по ловджийски 2
В останалата част от олиото се запържва накълцаният наедро лук заедно с нарязания на парченца бекон. След като се зачервят, се прибавят нарязаните на ивички караставички, поръсват се с пипера и се разбърква. Сипва се виното, изчаква се да кипне и се вари около минута. Поръсва се с чубрицата.

3
Свинско в стомна по ловджийски 3
Всичко се излива при джолана. Налива се допълнително вряла вода, докато покрие с 2 пръста продуктите, и стомната се затваря с капакa.
4
Свинско в стомна по ловджийски 4
В купичка се слага брашното, сипва се водата и се бърка до получаването на гъста лепкава смес. С нея се замазва капакът на стомната и се пече 30 минути в сгорещена до температура 220 градуса фурна. След това температурата се намалява на 150–160 градуса и гозбата се оставя да къкри около 2 часа. Щом се извади, тестото се разчупва с нож и във всяка чиния се сервира шайба от джолана. Полива се със сос и по желание се гарнира с пържени или варени картофи.


Съвет:
Към ястието е подходящо да се сервира и сладко червено вино.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: