Свинско с билков сос

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Свинско с билков сос
 
Необходими продукти:
800 г свинско бонфиле
20 г розмарин
20 г мащерка
250 мл сметана
60 г краве масло
100 г лук
сол и черен пипер на вкус
40 г краве масло
500 г карфиол
сол на вкус
5 г черен пипер на зърна
40 мл зехтин
20 г риган


Начин на приготвяне:
1
Свинско с билков сос
Филето се почиства от ципите и се поставя в плик за вакуумиране. Добавят се сол, пиперът и зехтинът и месото се вакуумира (Тази готварска техника изисква специален уред за вакуумиране. Ако нямате такъв, пригответе месото, като го изпечете във фурна на умерен огън.) Пликът с месото се вари на водна баня на 60 градуса около 5 часа.
2
Свинско с билков сос 2
Карфиолът се сварява във вряща подсолена вода. След това се отцежда от водата и се пасира. Овкусява се със сол и пипер, добавя се част от маслото и отново се пасира.
3
Свинско с билков сос 3
Лукът за соса се нарязва наситно и се задушава в останалото масло, докато омекне. Налива се сметаната и се оставя на слаб огън, докато се сгъсти. Дръпва се от огъня, овкусява се с наситнените билки и сосът се пасира.
4
Свинско с билков сос 4
Ястието се сервира, като в чиния се подрежда нарязаното на шайби свинско месо. Декорира се с пюрето от карфиол и се поръсва с билковия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: