Сарма кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Сарма кебап
 
Необходими продукти:
600 г свинско бонфиле
300 г пилешко филе
50 г хамон
30 г каперси
30 г артишок (маринован)
30 мл чили сос
1 с. л. краве масло
зехтин за пържене
сол и пипер на вкус
100 мл готварска сметана
50 мл сос от каперсите
30 г краве масло
сол и пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сарма кебап
Свинското бонфиле се разрязва в средата, отваря се (като пеперуда) и се начуква. Овкусява се със сол и пипер и се поръсва с 2–3 капки зехтин.
2
Сарма кебап 2
По същия начин се оформят пилешките гърди и се начукват. Овкусяват се със сол и пипер на вкус.
3
Сарма кебап 3
Пилешкото се разпределя върху свинското бонфиле.
4
Сарма кебап 4
Прошутото се нарязва на малки жулиени и се слага върху пилешкото.
5
Сарма кебап 5
Прибавя се наситненият артишок, капресите и чили сос.
6
Сарма кебап 6
Навива се на руло и се завързва с канап.
7
Сарма кебап 7
Рулото се поставя в сгорещен със зехтин тиган и се запечатва първо от страната на свивката. Обръща се от всички страни, за да се запечата добре. Дръпва се от огъня, прибавя се 1 с. л. краве масло и се слага във фурната за 10 минути на 180 градуса.
8
Сарма кебап 8
В касерола се кипва сметаната, налива се сокът от маринованите каперси и се прибавя маслото. Овкусява се с микс от пипери и морска сол, разбърква се и се дръпва от огъня.
9
Сарма кебап 9
Когато месото е готово, се вади върху дъска, маха се канапът и рулото се реже на дебели филии.
10
Сарма кебап 10
В чинии за сервиране се разпределя месото, залива се със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: