Филе от лаврак със зеленчукова коричка

Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2009
Филе от лаврак със зеленчукова коричка
 
Необходими продукти:
4 лаврака (по 400 г всеки)
1 клонка босилек
8 парчета сушени домати
3 чушки (зелена, червена и жълта)
кората на 1 тиквичка
1 яйце
200 мл сметана
сол и черен пипер на вкус
2 домата
2 скилидки чесън
1 клонка босилек
1 с. л. каперси
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филе от лаврак със зеленчукова коричка
Рибата се почиства и сe филетира, а кожата се запазва за украса.
2
Филе от лаврак със зеленчукова коричка 2
Кожата от рибата се слага върху пергаментова хартия в тава, посолява се и се пече на умерена фурна докато стане твърда като чипс. От филетата се изрязват краищата, така че да се получат еднакви порционни парчета, а изрезките се запазват.
3
Филе от лаврак със зеленчукова коричка 3
Изрезките от рибата заедно с жълтъка от яйцето, сметаната, малко сол и пипер се смилат на финно пюре.
4
Филе от лаврак със зеленчукова коричка 4
С част от това пюре се намазват филетата от едната страна и се слепват, като между тях се поставят по 2 парченца сушен домат и по едно листо от пресен босилек.
5
Филе от лаврак със зеленчукова коричка 5
Маха се кожата на чушките и те се нарязват на много малки кубчета, кората на тиквичката също се нарязва на малки кубчета.
6
Филе от лаврак със зеленчукова коричка 6
Нарязаните чушки и тиквичка се прибавят към останалата част от пюрето и то се нанася равномерно върху слепените парчета риба. Поставят се в тава и се пекат на 180 градуса за около 10–12 минути.
7
Филе от лаврак със зеленчукова коричка 7
Доматите се нарязват на кубчета (по желание може да се обелят предварително) и в загретия зехтин с целите скилидки чесън се запържват за съвсем кратко, дърпат се от огъня и се добавят нарязаният босилек и каперсите, а чесънът се отстранява.
8
Филе от лаврак със зеленчукова коричка 8
В подходяща чиния се слага рибата, аранжира се с чипса от кожата и отстрани се гарнира с доматите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: