Мусака с юфка

Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.02.2010
Мусака с юфка
 
Необходими продукти:
1 пакет юфка
700-800 г кайма
1 глава лук
1 бурканче стерилизарни домати
сол, чубрица, червен и черен пипер на вкус
олио за пържене
1 морков
1 бульон
магданоз за поръсване
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
1-2 яйца
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сварява се юфката. В малко мазнина се запържват лукът, настърганият морков, каймата и всички подправки, поръсват се с натрошеното кубче бульон до получаването на разбира смес. Прибавят се доматите и се оставят за 4-5 минути на котлона, като се разбърква. Сваля се от котлона и се прибавя ситно нарязаният магданоз. Всичко се смесва с юфката и се пече в тава във фурната до готовност.
2
Заливката (пастата) е по желание. Пастата се прави като се прибавя содата към киселото мляко, сол и черен пипер и се смесва с яйцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: