Свински врат по бохемски

Гост: Евгени Йотов
Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2004
Свински врат по бохемски
 
Необходими продукти:
1,5–2 кг свински врат
3 домата
2 глави лук
1 стрък праз
1-2 моркова
1-2 кисели краставички
4–5 скилидки чесън
7-8 с. л. соев сос
4-5 с. л. едрозърнеста горчица
500 мл бира
2-3 щипки кимион
2-3 щипки джинджифил
2-3 щипки гранулиран лук
2-3 щипки мащерка
2-3 щипки чубрица
2-3 щипки червен пипер
1-2 щипки индийско орехче
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински врат по бохемски
Скилидките чесън се нарязват на две, морковите и краставичките - на едри парчета. Месото се обезкостява. Правят се прорези, в които се слагат парчетата зеленчуци. Поставя се в тава. Полива се със соев сос, който се втрива добре, по същия начин се втрива горчицата.
2
Свински врат по бохемски 2
Подправките се смесват в отделна купичка и след това се втриват по цялата повърхност на месото. В тавата се налива бирата, леко се напоява месото. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 180 градуса, в предварително загрята до 250 градуса фурна около 2 - 2 1/2 ч.
3
Свински врат по бохемски 3
Половин час преди да се изпече, месото се изважда от фурната, сосът се прецежда и се връща обратно в тавата. Около месото се нареждат кръгчета домати и лук, нарязаният наедро праз. Връща се във фурната, пече се още 30 минути, открито. След това месото се изважда в подходящ съд и се нарязва. Зеленчуците и сосът се пюрират в пасатор. Месото се полива със зеленчуковия сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: