Новогодишен специалитет

Дата: 11.12.2004
Източник: Бон Апети
Новогодишен специалитет
 
Необходими продукти:
100 г телешко бон филе
3 яйца
200 мл студено прясно мляко
галета за поръсване
индийско орехче, бял пипер и сол на вкус
30 мл коняк
150 мл телешки бульон
1 с. л. нишесте
1 шепа листа английска целина
2 с. л. брашно
2 с. л. нишесте
3-4 с. л. вода
50 г брашно
80-90 г масло
100 г свинско бон филе
100 г пуешки гърди
2 ивици пармска шунка
1 с. л. олио
бял пипер и сол на вкус
1/2 кактусова смокиня
50 г кестени
1 филия хляб
1 ч. л. масло
бял пипер и сол на вкус
400 г тиква тип “Цигулка”
обилно количество олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Новогодишен специалитетМесото се осолява, овкусява се с бял пипер. Пуешкото се завива в тънка ивица пармска шунка. Месата се запържват в предварително загрятото олио по 1-2 минути от всяка страна.
2
Новогодишен специалитет 2Смокиновата коричка се приготвя, като смокинята се обелва и нарязва наситно. (Трябва да се получат около 2 с. л.) Наситно се нарязват и сварените и обелени кестени (около 2 с. л.). Смесват се с разтопеното масло, солта, белия пипер и смляната на ситни трохи филия хляб.
3
Новогодишен специалитет 3Получената смес се нанася върху свинския медальон. Месата се пекат около 8 минути в предварително загрята до температура 270-300 градуса фурна.
4
Новогодишен специалитет 4Тиквата се сварява и се нарязва на парчета. Суфлето се приготвя, като в загрятото в тиган масло се запържва брашното, налива се прясното мляко, като през цялото време се бърка. След като се сгъсти, се изсипва в подходящ съд.
5
Новогодишен специалитет 5Изчаква се леко да изстине, добавят се жълтъците и сварената и нарязана тиква. Разбърква се добре, прибавят се разбитите на сняг белтъци. Бърка се с ръка.
6
Новогодишен специалитет 6Тиквеното суфле се поставя в предварително намаслени и поръсени с галета купички, поръсва се със сол, бял пипер, настъргано индийско орехче. Пече се около 12 минути при температура 200-210 градуса.
7
Новогодишен специалитет 7Коняченият сос се приготвя, като в малка тенджера се загряват телешкият бульон и конякът. След като закъкри, сместа се сгъстява с разтвореното в студена вода нишесте (на 1 с. л. нишесте - 4-5 с. л. вода).
8
Новогодишен специалитет 8Английската целина се овалва в смес от брашно, нишесте и вода. Филетира се в предварително сгорещеното олио.
9
Новогодишен специалитет 9Ястието се сервира, като в голяма чиния се поставят изпеченото месо, филетираната целина, две суфлета, а в центъра се полива конячен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта