Свинско "Анти Бриджит Джоунс"

Гост: Елена Атанасова
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2008
Свинско
 
Необходими продукти:
600 г свинско месо от бут
200 г кашкавал
100 г топено сирене
50 г краве масло
5-6 стерилизирани гъби
5 скилидки чесън
2 в. ч. бяло вино
2 с. л. олио
джоджен и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско
Месото се почиства от жилите и тлъстите части, след което се нарязва на кубчета и се посолява.
2
Свинско
Маслото се нарязва на парченца и се поставя в дълбок йенски съд заедно с наситнените скилидки чесън.
3
Свинско
Сипва се олио и дъното на съда се покрива с ред месо, който се поръсва с джоджен.
4
Свинско
Топеното сирене се нарязва на колелца и се поставя върху парчетата месо.
5
Свинско
Отгоре се слагат нарязаните на филии кашкавал и гъби.
6
Свинско
Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, след което ястието се поръсва с настърган кашкавал и се полива с бяло вино.
7
Свинско
Добавя се малко вода и се похлупва. Пече се около 40 минути на 200 градуса, след което температурата на фурната се намалява до 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


347 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: