Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии

Гост: Роси Генчева
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2008
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии
 
Необходими продукти:
1 пиле
1 кисела зелка
1 стрък праз лук
50 г краве масло
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
1 ч. л. червен пипер
лимонена киселина на вкус
500 г сварени пилешки дробчета
100 г сварени гъби
100 г ориз
50 г краве масло
1 глава лук
бульонът от дробчетата и гъбите
1 щипка зеленчукова подправка
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка джоджен
1 щипка кимион


Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии
Зелето се нарязва наедро и се сварява заедно с дафиновия лист и черния пипер.
2
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 2
Прибавят се разтопеното масло (50 г) и нарязаният надребно праз лук.
3
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 3
Лукът, гъбите и дробчетата за плънката се нарязват и се запържват в предварително разтопеното масло.
4
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 4
Сипва се оризът и се разбърква.
5
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 5
Подправя се с джоджен, кимион, червен пипер, черен пипер и зеленчукова подправка и се налива малко от бульона, в който са варени дробчетата и гъбите.
6
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 6
Пилето се пълни с по-голяма част от готовата плънка и се зашива.
7
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 7
Пече се 80 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса, след което се изважда от печката.
8
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 8
Останалата част от плънката се смесва с киселото зеле и се овкусява с червен пипер и лимонена киселина.
9
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 9
Сместа се сипва около пилето, налива се от бульона, в който са варени дробчетата и гъбите, и ако е нужно, се прибавя лимонена киселина на вкус. Ястието се пече около 20 минути при температура на фурната 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: