Пилешка яхния с маслини и нахут

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
1 ч. л. риган
3-4 с. л. олио
1 глава лук
2 чушки
100 г маслини
400 г консервиран нахут
600 г консервирани домати
брашно за паниране
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. риган
3-4 с. л. лимонов сок
4 с. л. олио
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с маслини и нахут
Пилето се транжира на порции и всяко парче се подправя със сол, черен пипер, риган и лимонов сок.
2
Пилешка яхния с маслини и нахут 2
Парчетата се овалват в брашно и се пържат в сгорещеното олио.
3
Пилешка яхния с маслини и нахут 3
Чушките и лукът се нарязват на колелца и се запържват за кратко в 3-4 с. л. сгорещено олио.
4
Пилешка яхния с маслини и нахут 4
Добавят се намачканите консервирани домати, нахутът и маслините.
5
Пилешка яхния с маслини и нахут 5
Ястието се поръсва със захар и се посолява на вкус.
6
Пилешка яхния с маслини и нахут 6
Слага се запърженото месо и се оставя да къкри под капак, като към края се овкусява с ригана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: