Свинско бонфиле с пармезан

Поднесено с гарнитура от броколи и сос „Айоли”
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2012
Свинско бонфиле с пармезан
 
Необходими продукти:
2 бр. свинско бонфиле (общо около 800 г)
80 мл сайдeр (ябълково вино)
80 г сирене „Пармезан“
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за гарнитурата:
600–700 г броколи
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус

за сос „Айоли”:
3 жълтъка
250–300 мл зехтин „Екстра върджин”
1-2 лимона (50 мл сок)
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле с пармезан

Бонфилето се обезципява. Косо се нарязва на парчета с дебелина около 2 см. Овкусява се със сол, черен пипер и малко олио.


2
Свинско бонфиле с пармезан 2

В тиган се сгорещява олио и в него се запържват парчетата месо, от двете страни, до златисто. Деглазира се със сайдера.


3
Свинско бонфиле с пармезан 3

Месото се поръсва с настърганото сирене „Пармезан” и се запича в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, за 2–3 минути.


4
Свинско бонфиле с пармезан 4

Броколито се накъсва на малки розички и се приготвя на пара за 4–5 минути. Маслото се сгорещява и в него закратко се обръщат розичките. Овкусяват се със сол и черен пипер.


5
Свинско бонфиле с пармезан 5

Чесънът, лимоновият сок, жълтъците, зехтинът, сол и черен пипер, се пасират в купа.


6
Свинско бонфиле с пармезан 6

Месото се поднася с броколи и със соса.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
прияно ястие
3.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Предполагам, че аз съм обърклала нещо, но се получи. Местото беше сухо и безвкусно. Тук съм намирала доста по-добри рецепти за свинско.
2.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2013
Поолучи се добре. Разнообразих рецептата като напалних филенцата с кисели краставички и кашкавал
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
месцето е готино ама соса е доста тежичък за мен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: