Свинско печено с тъмна бира

Крехко месце с превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2,5 кг свинска плешка
400 мл тъмна бира
30 г краве масло
4 глави червен лук
4 с. л. тъмен балсамов оцет
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. сминдух
1 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Свинско печено с тъмна бира
Месото се запържва върху нагорещена чугунена плоча, намазана с олио, докато стане златисто от всички страни.
2
Свинско печено с тъмна бира 2
Мащерката се смесва с чесъна, сминдуха, сол и черен пипер.
3
Свинско печено с тъмна бира 3
Свинското се овкусява с ароматната подправка.
4
Свинско печено с тъмна бира 4
Лукът се реже на дебели шайби и се слага в тава.
5
Свинско печено с тъмна бира 5
Отгоре се поставя овкусеното парче месо и се полива с балсамовия оцет.
6
Свинско печено с тъмна бира 6
В тавата около него се налива и бирата.
7
Свинско печено с тъмна бира 7
Пече се около 3 часа и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна , с вентилатор. Когато е готово, се изважда и се нарязва.
8
Свинско печено с тъмна бира 8
Образувалият се в тавата сос се редуцира на котлона. По желание се прибавят сушени манатарки.
9
Свинско печено с тъмна бира 9
След това се дърпа от огъня и се разбърква със студеното масло.
10
Свинско печено с тъмна бира 10
Месото се поднасясъс соса.



Съвет:
Ако не разполагате с чугунена плоча, използвайте голяма тава или нарежете месото и го запържете в тиган.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2020
При мен не се получи.Свинското стана сухо и вкусът не беше нищо особено.
7.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2018
Бях доста скептична за сухият чесън, но се получи добре
6.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2016
Мойто свинско беше с жива бира и също се получи много вкусно и крехко
5.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
По вкусно и сочно месо не бях яла!
4.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Здравейте пробвах рецептата ви,месото стана доста ароматно а от тъмната бира с уникален и различен вкус идеално е за специални поводи много е елегантно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: