Свинско по китайски с ананас

Изключително вкусно, докосващо очите и небцето ястие
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 24.07.2017
Свинско по китайски с ананас
Свинско по китайски с ананас
 
Необходими продукти:
500 г свински врат
200 г оризови нудли
80 г картофено нишесте (може и царевично)
1 консерва ананас на кубчета
4 зелени чушки сиврия
1 оранжева сладка чушка
1 червена сладка чушка
1 жълтък
50 мл светъл соев сос + за овкусяване на нудлите
50 мл олио
2 с. л. оризов оцет
2 с. л. кетчуп
1 с. л. пресен джинджифил
1 ч. л. кристална захар (равна)


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на малки кубчета и се слага в купа. Добавят се жълтъка, соевия сос и нишестето, разбъркват се добре и се оставят за 30 - 40 минути в хладилник.
2
Джинджифила се нарязва на малки тънки пръчици, чушките на кубчета, а ананаса се отцежда и нарязва (ако е на шайби).
3
Маринованото месо се обалва в още малко нишесте и на два пъти се пържи в силно загрято олио в уок, като непрекъснато се разбърква, за да не се слепят парченцата. Когато е готово се изважда върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Оризовите нудли за заливат с 2л вряла вода, захлупват се и се оставят да се задушат за около 10-12 минути.
5
В уока се сипва олио, сгорещява се и първо се запържва джинджифила за около минута, след това се слагат чушките и се пържат до омекване, без да се карамелизират, около 4 - 5 минути, накрая се добавят кубчетата ананас се пържи още около 3 - 4 минути.
6
Когато зеленчуците са готови се заливат с оризовия оцет, сипва се захарта и се разбърква, накрая се сипват нишестето, разтворено в студена вода и кетчупа и хубаво се разбърква. Месото се връща в тигана, разбърква се до затоплянето му и след това се отстранява от котлона.
7
Нудлите се отцеждат, слагат се в чиниите, овкусяват се с малко соев сос, отгоре се сипва месо и зеленчуци и се сервира.
8
Съвет: Ястието може да се сервира и върху сварен и запържен ориз с добавка от няколко капки сусамово олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: