Талятели с печени домати и тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2003
Талятели с печени домати и тиквички
 
Необходими продукти:
1 пакет талятели (400 г)
1 ч. л. босилек
1 ч. л. сол
50 г кедрово семе (белен слънчоглед)
1 в. ч. бяло вино
5-6 с. л. зехтин
2 стръка пресен чесън
2 тиквички (300 г)
1 кг домати
сирене "Пармезан" за поръсване (кашкавал)


Начин на приготвяне:
1
Талятели с печени домати и тиквички
Доматите се разрязват на половинки и се издълбават, като семето се маха. Посоляват се отвътре и се обръщат върху салфетка, за да се изцеди сокът им. След това се подреждат в грил тиган с люспата надолу и се запичат.
2
Талятели с печени домати и тиквички 2
След като се запекат от едната страна, доматите се обръщат и се запичат и от другата страна. След това се обелват и се нарязват на малки парчета.
3
Талятели с печени домати и тиквички 3
Талятелите се сипват в тенджера с кипнала подсолена вода и се варят до готовност. След това се изцеждат и се поставят в дълбока купа.
4
Талятели с печени домати и тиквички 4
В тиган с нагорещен зехтин се сипва нарязаният надребно чесън, прибавят се нарязаните на малки кубчета тиквички и се запържват. Когато тиквичките започнат да се зачервяват, се поръсват с босилека.
5
Талятели с печени домати и тиквички 5
Добавят се доматите, налива се виното, посолява се и се вари около минута. Талятелите се разбъркват с приготвената зеленчукова смес и се подправят с кедровото семе. При сервиране порциите се поръсват с настърган "Пармезан" или кашкавал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: