Лазаня със спанак и печурки

Дата: 15.06.2006
Източник: Бон Апети
Лазаня със спанак и печурки
 
Необходими продукти:
1 кг спанак
2 с. л. зехтин
1/2 кубче пилешки бульон
1 шепа листа пресен босилек
20 г студено масло
1 глава лук
2 глави чесън (12-15 скилидки)
2-3 с. л. зехтин за поливане
1/2 кубче пилешки бульон за соса
2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
1 кофичка кисело мляко
1 глава лук
1 пакет пресни кори за лазаня (500 г)
50-80 г "Пармезан"
150 г сирене
750 г печурки
1 1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня със спанак и печуркиЛукът се нарязва наситно и се сотира в предварително загретия зехтин. След това се налива разтвореният в 100-120 мл вряла вода бульон. Изчаква се течността да се изпари, сипват се нарязаните надребно печурки и се задушават.

2
Лазаня със спанак и печурки 2Спанакът се бланшира във вряща подсолена вода. След това се охлажда със студена вода, отцежда се добре, нарязва се наситно и се добавя към печурките.
3
Лазаня със спанак и печурки 3Корите за лазаня се слагат за кратко във вряща вода, в която има сол и олио. Щом изплуват на повърхността, се изваждат и се потапят в купа с леденостудена вода.
4
Лазаня със спанак и печурки 4Киселото мляко се разбива и се смесва с настърганото сирене. Намазнена със зехтин тава се покрива с ред охладени кори. Върху тях се разпределя половината от сместа с гъби и спанак и се полива с 1/3 от млечната смес.
5
Лазаня със спанак и печурки 5Процедурата се повтаря, след това отново се нареждат ред кори и се поливат с останалата млечна смес. Лазанята се полива със зехтин, поръсва се с настърган "Пармезан" и се покрива с алуминиево фолио.
6
Лазаня със спанак и печурки 6Пече се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това фолиото се отстранява и лазанята се връща във фурната, докато кашкавалът се запече. Когато е готова, се оставя да се охлади за 5-10 минути.
7
Лазаня със спанак и печурки 7Скилидките чесън и лукът за соса се наситняват и се запържват до златисто в предварително загретия зехтин. След това се поръсват със захарта, разбъркват се, стрива се бульонът и се налива 1 к. ч. гореща вода.
8
Лазаня със спанак и печурки 8Сместа се подправя с листа босилек и се бърка, докато листата омекнат. След това се прехвърля в блендер и се пюрира. Добавя се студеното масло и сосът отново се пюрира.
9
Лазаня със спанак и печурки 9Всяка порция лазаня се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта