Картофи със сирене в царевична коричка

Индийски вегетариански вариант на италианското калцоне
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пшенично брашно
125 г маргарин
50 г царевично брашно
50 г сирене
1 яйце
1/2 ч. л. сол
1 кг картофи
200 г сирене
2 глави лук
1 стрък пресен чесън
1 яйце
2-3 с. л. олио
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. къри
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. сол
3-4 щипки кимион
2-3 щипки кориандър



Начин на приготвяне:
1
Картофи със сирене в царевична коричка
Двата вида брашно и солта се смесват, добавя се настърганото сирене (50 г) и маргаринът и се разбърква добре, така че да се получат трохи.
2
Картофи със сирене в царевична коричка 2
След това се прибавя яйцето и с ръце се омесва тесто. Готовото тесто се покрива и се оставя да престои в хладилник около 30 минути.
3
Картофи със сирене в царевична коричка 3
Картофите се сваряват, след което се охлаждат, обелват се и се нарязват на едри кубчета. Олиото се загрява в тенджера и в него се сипват нарязаните наситно лук и чесън.

4
Картофи със сирене в царевична коричка 4
Когато лукът и чесънът се запържат до златисто, се поръсват с куркума, кимион, джоджен, кориандър и къри, разбъркват се и към тях се добавят сварените картофи.
5
Картофи със сирене в царевична коричка 5
Картофите се пържат 2-3 минути, като едновременно се мачкат с преса за пюре. След това се посоляват, натрошава се сиренето, мачка се отново и се добавя яйцето. Плънката се разбърква хубаво и се сваля от огъня.
6
Картофи със сирене в царевична коричка 6
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност, докато се получи тънък кръг. Поставя се в намазнена правоъгълна тава и върху едната му половина се сипва плънката. Тестото се завива като калцоне и краищата се защипват с ръце.
7
Картофи със сирене в царевична коричка 7
Ястието се поставя в предварително загрята на 180-200 градуса фурна и се пече до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: