Копривени фетучини с орехов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2003
Копривени фетучини с орехов сос
 
Необходими продукти:
500 г пшеничен грис
2 шепи коприва
4 яйца
1/2 ч. л. сол
1 с. л. зехтин
200 г печурки
100 г сурови орехови ядки
бялата част от 1 стрък пресен чесън
1 к. ч. олио (100 мл)
1 червена печена чушка
100 г сирене
1/2 ч. л. сол
3-4 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Копривени фетучини с орехов сос
Копривата се измива и се бланшира в подсолена вода за около 30 секунди. Изважда се, охлажда се в леденостудена вода, след което се отцежда и се нарязва наситно.
2
Копривени фетучини с орехов сос 2
В купа се сипва пшениченият грис, в него се прави кладенче, слагат се яйцата и се размесва. Добавя се копривата и отново се меси до получаването на тесто.
3
Копривени фетучини с орехов сос 3
Тестото се поставя върху набрашнен плот и се разделя на 4 еднакви топки. Обилно се ръси с брашно и топките се разточват на тънки кори. От корите се оформят правоъгълници, поръсват се с брашно и се навиват на рула.
4
Копривени фетучини с орехов сос 4
Рулата се нарязват на лентички с ширина 1 см, след което се разгъват. Така получените фетучини се варят на порции в подсолена вряща вода, в която са налети и 1-2 с. л. олио.
5
Копривени фетучини с орехов сос 5
Орехите се смилат в блендер. Прибавят се олиото, нарязаната чушка, сиренето и останалите продукти за соса. Разбиват се в блендера до получаването на хомогенна паста.
6
Копривени фетучини с орехов сос 6
Ястието се сервира, като във всяка чиния се сипват горещи фетучини, заливат се със соса и се гарнират с изпечените на скара или грил тиган гъби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: