Тарт фламбе

Източник: Ягодка
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 08.01.2014
Тарт фламбе
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 мл вода
1 кубче мая
2 с. л. мед
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
500 г брашно

за плънката:
2 с. л. зехтин
2 глави лук
100 г фришкезе (заквасена сметана)
185 мл извара
200 г шунка (шпек)


Начин на приготвяне:
1
Маята, заедно с меда, се разтваря в топла вода. Брашното се пресява, добавят се сол, зехтин и разтворената мая. Омесва се меко тесто, което се оставя за 30 минути в хладилник.
2
Зехтинът се загрява и лукът се запържва в него, като се внимава да не покафенее. Добавят се фришкезе (заквасена сметана), извара и шпек (шунка). Подправя се със сол.
3
Тестото се разточва с дебелина 3 мм във формата на четириъгълник. Поставя се в намаслена тавичка и краищата му се прегъват навътре (Както се вижда на снимката).
Пълнежът се разпределя до гънките на тестото и ястието се пече 10-15 минути в предварително загрята на 230 градуса фурна (без вентилатор). Тестото трябва да е с лека кафеникава коричка.
4
Приятен Апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: