Тарт с крем сирене и дюли

Разкошен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг дюли
400 г бутертесто
400 г захар
1 яйце
1/2 лимон
1 шушулка ванилия
2 с. л. заквасена сметана
2 с. л. крем сирене
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тарт с крем сирене и дюли
Захарта се изсипва в 1,5 л вода и се оставя на огъня, да кипне. Когато захарта се разтвори, се добавя лимонът, нарязан на тънки шайби. Пуска се и разполовената шушулка ванилия.
2
Тарт с крем сирене и дюли 2
Дюлите се почистват, нарязват се на полумесеци и се варят в сиропа 45–50 минути, след което се охлаждат.
3
Тарт с крем сирене и дюли 3
Тестото се разточва и се реже на 9 правоъгълника. По краищата им се с нож се изрязва лента около сантиметър, но не до края.
4
Тарт с крем сирене и дюли 4
Краищата се мажат с разбито яйце. Прихлупват се по диагонал и се залепват.
5
Тарт с крем сирене и дюли 5
Във вътрешността се разпределя кремът от сметана и сирене. Отгоре се подреждат дюлите.
6
Тарт с крем сирене и дюли 6
Пекат се 20 минути в загрята на 180 градуса, с вентилатор.
7
Тарт с крем сирене и дюли 7
Поръсват се с пудра захар. Останалият от дюлите сироп се редуцира леко на умерен огън. Всеки тарт се полива с малко от сиропа и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: