Постен тарт с тиква

Дата: 28.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
300 г брашно
160 г кокосово масло (студено)
40 г пудра захар
1 с. л. чиа
1 ванилия
за крема:
700 г тиква (сорт „Цигулка“)
200 г кашу
180 г мед
2 с. л. кокосова захар
1 1/2 ч. л. подправка за тиква
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Постен тарт с тикваКашуто се накисва за 6 часа в студена вода.
2
Постен тарт с тиква 2Тиквата се обелва, реже се на кубчета, покрива се с алуминиево фолио и се пече около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, докато омекне добре.
3
Постен тарт с тиква 3Кашуто се измива, отцежда се и се смила в блендер.
4
Постен тарт с тиква 4Прибавят се медът, тиквата и кокосовата захар и също се смилат.
5
Постен тарт с тиква 5Полученият крем се ароматизира с ванилията и подправката за тиква и се разбърква.
6
Постен тарт с тиква 6Чиата се накълцва, разбърква се с 4 с. л. студена вода и се оставя за около 5 минути да набъбне.
7
Постен тарт с тиква 7Брашното се смесва с нарязаното кокосово масло, гела от чиа, ванилията и захарта. Наливат се и около 30 мл студена вода и се разбърква добре, трябва да се получи твърдо и не много ронливо тесто.
8
Постен тарт с тиква 8Разточва се, прехвърля се във форма за тарт с подвижно дъно и се прибира в хладилник, за да стегне.
9
Постен тарт с тиква 9След това се покрива с пергаментова хартия, засипва се с морска сол и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
10
Постен тарт с тиква 10Тиквения крем се разпределя върху изпечената основа, като се заравнява.
11
Постен тарт с тиква 11Десертът се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
12
Постен тарт с тиква 12Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Петко, от въпроса ти не става ясно, кой от продуктите в рецептата би искал да замениш с кокосово мляко? В случай, че искаш да замениш кокосовото масло в тестото с кокосово мляко – няма да се получи.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Да, Катя, кокосовото масло е подходящо за термична обработка.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
Получи се един прекрасен лек и ароматен десерт!
2.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
здравейте, може ли да се използва кокосово мляко?
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2016
Здравейте, Относно кокосовото масло дали е подходящо за термична обработка? Благодаря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта