Шоколадов флан

Сладко изкушение с портокалов аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
150 г захар
100 г черен шоколад (85%)
10 г бурбонска ванилова захар
6 яйца
1 портокал
1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 мл)


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов флан
Кората на портокала се настъргва.
2
Шоколадов флан 2
От половината от захарта и около 30 мл портокалов сок, на умерен огън, се приготвя карамел. Когато стане със светлокафяв цвят, се сипва в тава и се овкусява с портокаловата кора. Охлажда се.
3
Шоколадов флан 3
Яйцата се разбиват и се прецеждат. Смесват се с кондензираното мляко и ваниловата захар.
4
Шоколадов флан 4
Млякото и останалата захар се загряват.
5
Шоколадов флан 5
Шоколадът се накълцва и се залива с топлото мляко. Оставя се да се разтопи.
6
Шоколадов флан 6
Шоколадовата смес се прецежда и се разбърква с яйчената.
7
Шоколадов флан 7
Налива се внимателно в тавичката върху охладения карамел. Тавичката се слага в друга по-голяма тава, застлана с кърпа.
8
Шоколадов флан 8
В голямата тава се налива гореща вода и кремът се пече около 30 минути, на водна баня, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. Водата не трябва да завира. Охлажда се много добре.
9
Шоколадов флан 9
Десертът се освобождава от форма внимателно с нож и се обръща, така че карамелът да е отгоре.
10
Шоколадов флан 10
Нарязва се и се поднася.



Съвет:
Преди да се изсипе карамелът, тавата се загрява, за да може карамелът да се разпредели равномерно навсякъде, иначе ще остане в средата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2018
Получи се доста интересен вкус. Карамелът в комбинация с портокал се хареса страшно много на мъжът ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: