Таханови бонбони

Постни и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 г светъл сусамов тахан
30 фурми (без костилки)
сусам за поръсване

за шоколадовата глазура:
180 г кокосово масло (студено пресовано)
50 г какаово масло
50 г какао
30 г пудра захар
1 щипка сол
1 ванилия



Начин на приготвяне:
1
Таханови бонбони
Сусамовият тахан се разбърква и се слага във фризер, за да стегне. Фурмите се пълнят със сусамовия тахан и се прибират във фризер.
2
Таханови бонбони 2
Кокосовото и какаовото масло се смесват в купа на водна баня.
3
Таханови бонбони 3
Когато се разтопят, като не бива да се загряват много, се добавят захарта, какаото, ванилията и солта.
4
Таханови бонбони 4
Разбърква се добре и сместа се охлажда, трябва да е с гъстотата на боза.
5
Таханови бонбони 5
Фурмите се изваждат от фризера и се потапят в глазурата.
6
Таханови бонбони 6
Подреждат се върху силиконов килим, поръсват се със запечен на сух тиган сусам и отново се прибират в хладилник, за да стегнат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Ммм, тези бонбони станаха страхотни. Вместо пудра захар, сложих една лъжица мед.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: