Венециански шоколадов кейк

Много лесен и невероятно вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г орехи
170 г захар
100 г черен шоколад
60 г брашно
4 г захар с аромат на ром
3 г лимонови корички
6 белтъка
1 щипка сол
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Венециански шоколадов кейк
Орехите се смилат с половината от захарта на два пъти.
2
Венециански шоколадов кейк 2
Смесват се с наситнения шоколад, лимоновите корички и захарта с аромат на ром, добавя се и брашното.
3
Венециански шоколадов кейк 3
Белтъците се разбиват с щипка сол, прибавя се останалата захар и се доразбиват на сняг.
4
Венециански шоколадов кейк 4
Постепенно се разбъркват със сухите съставки.
5
Венециански шоколадов кейк 5
Тестото се прехвърля във форма за торта с диаметър 26 см с подвижно дъно, застлано с пергаментова хартия.
6
Венециански шоколадов кейк 6
Кейкът се пече 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Венециански шоколадов кейк 7
Охлажда се и се поръсва с какао.
8
Венециански шоколадов кейк 8
По желание се гарнира с разбита подсладена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2021
Лесен и хубави съставки. Не знам дали не е повече брашното - с напитка е много добре но идва леко сух иначе.
7.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2020
Много, много вкусен
6.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2017
Наистина лесен и бърз
5.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2017
Прекрасен е с чаша кафе
4.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Наистина лесен и бърз.Сложих по-малко захар и кафява.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Габриела Михайлова се регистрира в сайта.
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: