Венециански шоколадов кейк

Дата: 16.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г орехи
170 г захар
100 г черен шоколад
60 г брашно
4 г захар с аромат на ром
3 г лимонови корички
6 белтъка
1 щипка сол
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Венециански шоколадов кейкОрехите се смилат с половината от захарта на два пъти.
2
Венециански шоколадов кейк 2Смесват се с наситнения шоколад, лимоновите корички и захарта с аромат на ром, добавя се и брашното.
3
Венециански шоколадов кейк 3Белтъците се разбиват с щипка сол, прибавя се останалата захар и се доразбиват на сняг.
4
Венециански шоколадов кейк 4Постепенно се разбъркват със сухите съставки.
5
Венециански шоколадов кейк 5Тестото се прехвърля във форма за торта с диаметър 26 см с подвижно дъно, застлано с пергаментова хартия.
6
Венециански шоколадов кейк 6Кейкът се пече 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Венециански шоколадов кейк 7Охлажда се и се поръсва с какао.
8
Венециански шоколадов кейк 8По желание се гарнира с разбита подсладена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2017
Наистина лесен и бърз
5.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2017
Прекрасен е с чаша кафе
4.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Наистина лесен и бърз.Сложих по-малко захар и кафява.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2016
Много лесен и бърз за приготвяне,а и доста вкусен!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Мн вкусничко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Милена се регистрира в сайта.
Mihaela Tyurolengova се регистрира в сайта.
Денислава се регистрира в сайта.
Лъки коментира рецептата Вегански таратор
Tania Kisiova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта