Торта Наполеон

Една много вкусна торта. На мен лично ми е любима.
Източник: Avror
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.01.2018
Торта Наполеон
 
Необходими продукти:
за блатовете:
500–600 г брашно
3 яйца
200 г краве масло (или маргарин)
100 мл вода
1 щипка сол

за крема:
1 л прясно мляко
4 яйца
7 с. л. брашно
2 ванилии
13 с. л. захар
50-60 г краве масло (или маргарин)



Начин на приготвяне:
1
Пресейте брашното за блатовете и добавете солта. Чукнете яйцата, сложете и маслото (със стайна температура). Омесете всичко и разделете тестото на 6 топки.

2
Загрейте фурната и тавата. Разточете едната топка на тънка кора и я сложете в загрятата тава, като я разтеглите до ръбовете и я надупчите добре, за да не се надигне. Пече се до приятен златист загар. Същата процедура повтаряте и с останалите топки тесто.
3
За крема разбивате яйцата с брашното и малко мляко, докато се получи каша. Сипвате я към останалото мляко, слагате го на котлона, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Добавяте захарта и ванилията и дърпате съда от огъня. Постепенно на части добавяте маслото (стайна температура).
4
Сглобявате тортата, като редувате блат, крем, блат, крем. Отделете малко от крема за намазване на тортата. Оставете тортата да престои 12 часа в хладилник, за да стегне кремът. По желание може да поръсите тортата с настърган шоколад, натрошени бисквити или с каквото друго решите.

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: