Тайландска салата „Ларб“

Дата: 09.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинска плешка
60 мл олио
50 мл рибен сос
20 г жасминов ориз (или лепкав)
3 бр. бейби маруля
2 стръка пресен лук
2 глави лук шалот
1–2 лайма
1 прясна люта червена чушка
1/2 връзка кориандър
3 стръка мента
1–2 щипки захар
 

Начин на приготвяне:
1
Тайландска салата „Ларб“Месото се смила в месомелачка и се пържи в загрято олио – до златистокафяво.
2
Тайландска салата „Ларб“ 2Оризът се запича в сух тиган на слаб огън, докато стане със светло кафяв цвят. Охлажда се и се смила в кафемелачка или се счуква в хаванче.
3
Тайландска салата „Ларб“ 3Към каймата се добавят 2–3 с. л. от оризовия прах и нарязаните наситно кориандър, мента, лук шалот, пресен лук и люта чушка. Наливат се сокът от лайма и рибният сос. Прибавя се и захарта и се разбърква добре.
4
Тайландска салата „Ларб“ 4Готовата салата се поднася в листа от маруля. По желание се гарнира със сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Богомил се регистрира в сайта.
Penguin сготви Леща
Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта