Телешка супа с топчета от грис

Дата: 26.01.2013
Източник: Бон Апети
Телешка супа с топчета от грис
 
Необходими продукти:
400 г телешки шол
1 кубче телешки бульон
1 дафинов лист
1 връзка магданоз
за топчетата от грис:
120 г семолина (грис от твърда пшеница)
2 яйца
125 мл прясно мляко
80 г краве масло
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешка супа с топчета от грис
В тенджера се слагат нарязаното на тънки ивички месо, дафиновият лист, 2 литра студена вода и стритото кубче бульон. Месото се оставя да ври на тих огън, под капак, за 2 часа.

 


2
Телешка супа с топчета от грис 2
Млякото за топчетата се кипва заедно със сол, черен пипер, маслото и индийско орехче.

 


3
Телешка супа с топчета от грис 3
Малко по малко се прибавя семолината, бърка се, докато се сгъсти. Отстранява се от котлона и едно по едно  се прибавят яйцата. Разбърква се и се оформят топчета.

 

 


4
Телешка супа с топчета от грис 4
Бульонът от варенето на месото се прецежда през цедка и марля.

 


5
Телешка супа с топчета от грис 5
Връща се в тенджерата, кипва се и в него се пускат топчетата. Силата на огъня се намалява, за да не се разпаднат топчетата. Месото също се добавя в тенджерата. Остявя се за няколко минути на огъня.

 

 


6
Телешка супа с топчета от грис 6
Горещата супа се сервира с нарязан наситно магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта