Крем супа от праз и ориз

Мека и плътна консистенция, деликатни вкус и аромат, кадифено усещане при всяко поднасяне на лъжицата
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2013
Крем супа от праз и ориз
 
Необходими продукти:
4 стръка праз (големи)
4 скилидки чесън
1/2 ч. ч. ориз „Басмати”
7 ч. ч. пилешки бульон
1 ч. ч. животинска сметана
3 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 дафинови листа
10 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от праз и ориз

Празът и чесънът се нарязват наситно. В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържва празът, като се посолява. След това се добавя чесънът.

 

 


2
Крем супа от праз и ориз 2

След като чесънът се позапържи, се налива бульонът, сипва се оризът, добавя се дафиновият лист и се овкусява с черен пипер. Готви се на слаб огън за 30 минути.

 


3
Крем супа от праз и ориз 3

Махат се дафиновите листа и се пасира. Прецежда се.

 


4
Крем супа от праз и ориз 4

Връща се на огъня, добавя се сметаната, кипва се и се сервира, гарнирана с наситнен див лук.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
Тъй като не намерих праз, с готви супичката с пресен лук. Получи се много вкусна. Задължително ще я пробвам с праз, когато има
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусна и ароматна супа. А също и лесна за приготвяне...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: