Телешка супа с топчета от булгур

Дата: 22.02.2013
Източник: Бон Апети
Телешка супа с топчета от булгур
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо от врат
400 г нахут от консерва
1/2 ч. ч. бисерен ориз
2 ч. ч. кисело мляко
1 жълтък
1 с. л. брашно
2 с. л. олио
2 с. л. суха мента
сол и черен пипер на вкус
за топчетата:
250 г телешка кайма
1 ч. ч. булгур (фин)
1 с. л. семолина (грис от твърда пшеница)
1 глава лук
1 ч. л. чили
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешка супа с топчета от булгур
Булгурът се залива с 3/4 ч. ч. вряла вода, покрива се и се оставя за 15 минути, да набъбне.

 


2
Телешка супа с топчета от булгур 2
В чопър се смесват лукът, нарязан наедро, каймата, семолината, чилито и сол. Прибавя се и готовият булгур. Всичко се смила, докато се получи хомогенна маса.

 

 


3
Телешка супа с топчета от булгур 3
От получената смес се оформят топчета с големината на лешник. Готвят се на пара за 20 минути.

 


4
Телешка супа с топчета от булгур 4
Месото се нарязва на кубчета и се слага в тенджера да се вари с 2 л вода.

 


5
Телешка супа с топчета от булгур 5
Когато е почти готово, се добавя измитият ориз. Прибавя се нахутът, заедно с водата от консервата.

 


6
Телешка супа с топчета от булгур 6
Киселото мляко се смесва с брашното и жълтъка.

 


7
Телешка супа с топчета от булгур 7
Към тях се налива малко от бульона, да се темперира, след това застройката се сипва в тенджерата. Прибавят се топчетата, овуксява се със сол и черен пипер. Кипва се, оставя се 5 минути на огъня и е готова.

 


8
Телешка супа с топчета от булгур 8
Олиото се загрява и към него се сипва ментата. Оставя се за 2–3 минути на огъня.

 


9
Телешка супа с топчета от булгур 9
Супата се сервира с ментовото олио.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта