Крем супа от чесън

Изключително ароматна, с ядки и пресен лук
Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 голяма глава чесън
11 филии бял хляб
50 г сурови орехови ядки
2 л пилешки бульон
1 ч. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. животинска сметана
30 мл зехтин
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
4 стръка пресен лук за гарниране



Начин на приготвяне:
1
Крем супа от чесън

Чесънът се обелва без да се мачка. Скилидките се пържат на умерен огън в зехтина, докато станат карамелени (около 10–15 минути).

 


2
Крем супа от чесън 2

След това се изваждат, а в същата мазнина се запържват орехите, докато станат златисти.

 


3
Крем супа от чесън 3

Прибавя се и хлябът, нарязан на кубчета, той също се запържва. Поръсва се  червеният пипер, разбърква се, налива се виното и се оставя течността да се изпари.

 


4
Крем супа от чесън 4

След това се сипва пилешкият бульон, чесънът се връща в тенджерата и супата се оставя да къкри за около 20 минути на слаб огън, под капак.

 


5
Крем супа от чесън 5

Пасира се, прецежда се и се налива сметаната. Посолява се, овкусява се с черен пипер и се връща на котлона да кипне.

 


6
Крем супа от чесън 6

Горещата супа се гарнира с нарязан пресен лук и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: