Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка

Кюфтета от телешка кайма с автентични турски подправки и плънка от булгур, орехи и лук
Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
1 яйце
1 глава лук за каймата
1/2 зелена чушка
2-3 стръка магданоз
1 к. ч. фин булгур
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. бахар
50-80 г счукани орехи
2 глави лук за плънката
3 с. л. зехтин
1 ч. л. чубрица



Начин на приготвяне:
1
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка
Булгурът се залива с 1 к. ч. хладка вода, разбърква се и се оставя да набъбне за 5-10 минути.
2
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка 2
Каймата се подправя с кимион, бахар и сол.
3
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка 3

Добавят се нарязаната наситно глава лук и чушка и се чупи яйцето.


4
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка 4
Поръсва се с наситнения магданоз и хубаво се омесва.
5
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка 5
Каймата се сипва при набъбналия булгур и отново се омесва.
6
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка 6

Лукът за плънката се нарязва и се задушава до златисто в малко зехтин. Поръсва се с чубрица, добавят се орехите и се пържи 2-3 минути, като се бърка. Оставя се да се охлади леко.

 


7
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка 7
Върху намазнена с олио дъска се оформят кръгли плоски кюфтета и върху тях се сипва от плънката.
8
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка 8
Кюфтетата се затварят във формата на полумесец и се овалват в брашно.
9
Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка 9
Пържат се от двете страни в тиган със сгорещено олио. При сервиране може да се гарнират с останалата плънка, резени домат и различни сосове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


nnikolovv коментира рецептата Фиш енд чипс
nnikolovv коментира рецептата Тепси кебап с праз и ориз
nnikolovv коментира рецептата Кексчета с кафе и шамфъстък
nnikolovv се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: