Телешко филе "Миньон"

Дата: 08.12.2009
Източник: Бон Апети
Телешко филе
 
Необходими продукти:
160 г телешко филе
сол, бял пипер и индийско орехче на вкус
1 клонка мащерка
60 г печурки
2 с. л. сос „Демиглас“ (опушен)
2 яйца
1 парче пате (пастет от гъши дроб)
1 филия хляб
10–20 г краве масло
1 картоф (сварен)
1/2 червена чушка
30 г моркови
100 г броколи
30 г прошуто крудо
зехтин и краве масло за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко филе Филето се овкусява със сол и пипер и се увива в парчетата прошуто. Запечатва се в тиган със сгорещен зехтин и клонка мащерка, за да се ароматизира месото. Прехвърля се в сгорещена на 200 градуса фурна и се пече 10 минути, за да бъде средно изпечено.
2
Телешко филе Броколите се накъсват на розички, морковите и чушките се нарязват на парчета и се бланшират във вряща подсолена вода. В тиган се сгорещява масло и броколите, морковите, чушката и картофът се сотират за кратко. Овкусяват се със сол, бял пипер и индийско орехче. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнината.
3
Телешко филе От филията хляб с помощта на малък ринг се изрязват два кръга. Между тях се поставя парче гъши дроб, обработен предварително на водна баня и ароматизиран с трюфел олио, сол и индийско орехче. Панира се в две разбити яйца и се изпържва в добре сгорещена мазнина. Изважда се върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Телешко филе Гъбите се обелват и се нарязват на тънки ленти. Сотират се в сгорещена мазнина за 2–3 минути и се добавя сос „Демиглас“. Разбърква се и се оставя на слаб огън, докато сосът се хомогенизира. Дръпва се от огъня, добавя се малко масло и се разбърква.
5
Телешко филе В средата на чинията се оформя кръг от броколите, върху него се слага канапето с гъшия дроб. Отгоре се поставя телешкото филе миньон. Гарнира се с картофа, моркова и чушката, полива се със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта