Телешко филе със сос от ряпа и горчица

Дата: 08.02.2010
Източник: Бон Апети
Телешко филе със сос от ряпа и горчица
 
Необходими продукти:
800 г телешко филе
50 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
1 кубче зеленчуков бульон
100 мл червено сухо вино
1 глава лук
100 г ряпа
4 с. л. кълнове от люцерна за украса
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на филии и се запича от двете страни в тиган със зехтина за по 3–4 минути, за да се запазят месните сокове.
2
Телешкото се изважда от тигана и в същата мазнина за няколко минути се запържва нарязаният надребно лук, докато се карамелизира. Сипва се виното и ври на умерен огън около 10–15 минути.
3
Сосът се прецежда и в тигана се добавят накълцаната ряпа и кубчето бульон, разтворено в 200 мл вода. Ври още 6–7 минути, след това се добавя горчицата и сметаната. Сосът се разбърква добре и се овкусява със сол и пипер.
4
Месото се залива със соса и се запича за 10 минути във фурна на 200 градуса.
5
Телешкото се поднася в чиния, украсено с кълновете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта