Телешко филе със сос от ряпа и горчица

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Телешко филе със сос от ряпа и горчица
 
Необходими продукти:
800 г телешко филе
50 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
1 кубче зеленчуков бульон
100 мл червено сухо вино
1 глава лук
100 г ряпа
4 с. л. кълнове от люцерна за украса
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на филии и се запича от двете страни в тиган със зехтина за по 3–4 минути, за да се запазят месните сокове.
2
Телешкото се изважда от тигана и в същата мазнина за няколко минути се запържва нарязаният надребно лук, докато се карамелизира. Сипва се виното и ври на умерен огън около 10–15 минути.
3
Сосът се прецежда и в тигана се добавят накълцаната ряпа и кубчето бульон, разтворено в 200 мл вода. Ври още 6–7 минути, след това се добавя горчицата и сметаната. Сосът се разбърква добре и се овкусява със сол и пипер.
4
Месото се залива със соса и се запича за 10 минути във фурна на 200 градуса.
5
Телешкото се поднася в чиния, украсено с кълновете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: