Телешко филе със сос от ряпа и горчица

Дата: 08.02.2010
Източник: Бон Апети
Телешко филе със сос от ряпа и горчица
 
Необходими продукти:
800 г телешко филе
50 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
1 кубче зеленчуков бульон
100 мл червено сухо вино
1 глава лук
100 г ряпа
4 с. л. кълнове от люцерна за украса
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на филии и се запича от двете страни в тиган със зехтина за по 3–4 минути, за да се запазят месните сокове.
2
Телешкото се изважда от тигана и в същата мазнина за няколко минути се запържва нарязаният надребно лук, докато се карамелизира. Сипва се виното и ври на умерен огън около 10–15 минути.
3
Сосът се прецежда и в тигана се добавят накълцаната ряпа и кубчето бульон, разтворено в 200 мл вода. Ври още 6–7 минути, след това се добавя горчицата и сметаната. Сосът се разбърква добре и се овкусява със сол и пипер.
4
Месото се залива със соса и се запича за 10 минути във фурна на 200 градуса.
5
Телешкото се поднася в чиния, украсено с кълновете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Преслава Балчева се регистрира в сайта.
Даниел Попов се регистрира в сайта.
Anelia Cenkova се регистрира в сайта.
ilovacat коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
ilovacat се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Чийзкейк брауни
Петър Райков се регистрира в сайта.
Kricia се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Зеленчукова супа 322
Таня Стоянова се регистрира в сайта.
Сашка Димова се регистрира в сайта.
Natalia Miteva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Табуле
Анна сготви Табуле
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта