Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене

Френска кухня с Димо Димов
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г телешко филе
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. "Уорчестър"
1 ч. л. сол
500-600 мл пилешки бульон
200-300 г ориз "Арборио"
40 мл бяло вино
20 мл готварска сметана
50 г настърган пармезан
20-30 г сушени горски гъби
2 скилидки чесън
1 глава лук
2-3 листа пресен босилек
4 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
600-700 мл пилешки бульон
150 мл прясно мляко
30-40 мл готварска сметана
300 г почистени охлюви
150 г козе сирене
100 г брашно
100 г масло
2 жълтъка
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене
Отрязва се парче телешко филе с дължина 4 пръста. Поставя се на плота като цилиндърче и се притиска с върха на пръстите, докато дебелината му стане 2-3 пръста.
2
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 2
Месото се поставя в купа и се маринова със сос "Уорчестър", сол и зехтин. Оставя се да престои така колкото се може по-дълго време. Маринованото месо се пече върху силно загрят грил тиган или скара по 10 минути от всяка страна, като се обръща на всеки 5 минути.
3
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 3
Охлювите се слагат в тенджера, заливат се с 300 мл пилешки бульон, подправят се с мащерка и се варят 15 минути. След това се прецеждат.
4
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 4
Маслото се загрява и в него се запържва брашното. След това се налива студеното прясно мляко и се бърка, докато стане еднородна смес. Постепенно се сипват 300-400 мл от пилешкия бульон и продължава да се разбърква.
5
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 5
Добавят се отцедените от бульона охлюви, наливат се 150 мл студена вода и фрикасето се бърка на котлона, докато се сгъсти.
6
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 6
Козето сирене се нарязва на малки парчета, чесънът се наситнява и се сипват в сгъстеното фрикасе.
7
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 7
Жълтъците се разбиват със сметаната и се добавят във фрикасето. Щом съдът се оттегли от котлона, се налива лимоновият сок.
8
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 8
Гъбите се заливат с топла вода и се оставят да престоят, за да набъбнат. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в предварително загретия зехтин. Щом омекнат, се добавят гъбите, оризът и виното.
9
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 9
Посолява се и постепенно се налива бульонът. Щом оризът почти поеме течността, се сипва настърганият пармезан и се подправя с босилека. Накрая се налива сметаната.
10
Телешко паве с фрикасе от охлюви и козе сирене 10
Телешкото паве се сервира с гарнитура от ризото и се полива с фрикасето от охлюви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: