Телешко по ловджийски с див ориз

Американска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2009
Телешко по ловджийски с див ориз
 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо от плешка
100 г глава целина
2 моркова
1/2 глава червен лук
2-3 ивици бекон
1 кубче телешки бульон
1 в. ч. червено вино
5-6 с. л. олио
3-4 с. л. брашно
1 с. л. сос „Уорчестър”
черен пипер и сол на вкус
1 ч. ч. бял ориз
1/2 ч. ч. черен ориз
2 стръка пресен лук
50 г бадеми
1 кубче пилешки бульон
6 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Телешко по ловджийски с див ориз
Месото се нарязва напречно на мускулните влакна на кубчета с големина 3-4 см. Овкусява се със сол, черен пипер и сос „Уорчестър“, слага се в купа с брашното и се овалва добре.
2
Телешко по ловджийски с див ориз 2
Парчетата телешко се сипват в тенджера със силно сгорещено олио и се пържат 2-3 минути, без да се разбъркват. След това се налива виното, разбърква се и се посолява.
3
Телешко по ловджийски с див ориз 3
Лукът и беконът се нарязват наситно, морковите – на колелца, целината – на кубчета. Добавят се при месото, разбъркват се и се запържват 2-3 минути.
4
Телешко по ловджийски с див ориз 4
Налива се вряла вода (трябва да покрие месото), ястието се похлупва и се вари на тих огън около 45 минути. Ако е небоходимо, се долива вряла вода. Овкусява се с кубче телешки бульон.
5
Телешко по ловджийски с див ориз 5
Пресният лук и бадемите за гарнитурата се нарязват и се запържват за 1 минута в загретия зехтин.
6
Телешко по ловджийски с див ориз 6
Добавя се белият ориз и се пържи, докато стане „стъклен“. Овкусява се със стритото кубче бульон, залива се с 3 ч. ч. вряла вода и се вари, докато поеме водата.
7
Телешко по ловджийски с див ориз 7
Черният ориз се сварява в подсолена вода, смесва се със сварения бял ориз и се поднася като гарнитура към телешкото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: