Терин от заешко

Завиваме с бекон и гарнираме със зелена салата
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
300 г пушен бекон (тънко нарязан)
1 глава лук шалот
2 скилидки чесън
1 стрък салвия
40 г краве масло
50 мл вино „Мадейра“
1/2 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
микс листни зеленчуци по избор
сол, зехтин и оцет на вкус


Начин на приготвяне:
1
Терин от заешко
Обезкостете заека. Отделете двете контрафилета, а останалото месо смелете в месомелачка, заедно със 100 г от бекона. Овкусете със стритата мащерка, сол и черен пипер на вкус. Приберете в хладилника за 3-4 часа.
2
Терин от заешко 2
Нарежете на ситно лука, чесъна и салвията. Запържете ги в сгорещеното масло. Охладете.
3
Терин от заешко 3
Разбъркайте смляното месо с мадейрата и запържените лук, чесън и салвия.
4
Терин от заешко 4
С останалите резени бекон покрийте дъното и стените на форма терин, така че да излизат извън формата.
5
Терин от заешко 5
Изсипете половината от смляното месо в терина. Поставете контрафилетата. Изсипете останалата част от месото. Заравнете и прихлупете навътре стърчащия бекон. Покрийте с хартия за печене и после хубаво завийте формата с алуминиево фолио.
6
Терин от заешко 6
Загрейте фурната на 150 градуса без вентилатор. Изпечете ястието за 90 минути на водна баня. Оставете да се охлади.
7
Терин от заешко 7
Нарежете на филии и поднесете със свежа салата, овкусена със сол, студено пресован зехтин и оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: