Тиквено брауни

Професионално приготвено от гост готвача Явор Дамянов
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2023
Тиквено брауни
 
Необходими продукти:
1,3 кг тиква
1 с. л. захар

за брауни блата:
3/4 ч. ч. брашно
150 г захар
50 мл рапично олио
1 с. л. царевично нишесте
50 г какао
1/4 ч. л. сода
1 ч. л. ванилия (екстракт)
1/4 ч. л. сол

за тиквения блат:
40 г тиквени семки
1/2 ч. ч. соево мляко
50 г захар
2 с. л. царевично нишесте
1/4 ч. л. смлян звезден анасон
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. джинджифил на прах
1 щипка смляно индийско орехче
1 ванилия

за украса:
50 г тиквени семки
50 г шамфъстък


Начин на приготвяне:
1
Тиквено брауни

Тиквата се почиства, нарязва се на кубчета и се сварява със захарта и вода, колтото да я покрие. След това се пюрира. Тиквените семки за блата и за украсата се изпичат в сух тиган.

 


2
Тиквено брауни 2

Брауни блата се приготвя, като в купа се смесват сухите съставки – брашното, царевичното нишесте, какаото, солта, содата и всичко се разбърква.


3
Тиквено брауни 3

След това в друга купа се смесват 1 ч. ч. от пюрираната тиква, захарта, ванилията, рапично олио и се разбъркват с лъжица. Прибавят се вече смесените сухи съставки и продължава да се бърка.

 


4
Тиквено брауни 4

Сместа се изсипва във форма за печене върху пергаментова хартия и се прибира в хладилника.


5
Тиквено брауни 5

Тиквеният блат се приготвя, като в купа се смесват останалата тиква - 2 ч. ч., тиквените семки, соевото мляко, захарта, царевичното нишесте, малко настърган звезден анасон, канелата, джинджифила, индийското орехче и ванилията.

 


6
Тиквено брауни 6

 Сместа се изсипва върху първия блат и десертът се пече 30 минути на 180 градуса с вентилатор. Оставя се да изстине за 20 минути, поръсва се със смлените тиквени семки и шамфъстък и се оставя в хладилник да стегне най-малко за час.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: