Тимбали с патладжани

Ефектно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г патладжани
1 тиквичка
350 г краве сирене
2 стръка джоджен
1 скилидка чесън
4 червени чушки
2 с. л. зехтин
сол на вкус

за дресинга:
100 мл зехтин
30 мл тъмен балсамов оцет
1/2 ч. л. дижонска горчица
1 скилидка чесън
1/2 с. л. мед
2 стръка джоджен
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тимбали с патладжани
Патладжаните се белят и се режат натънко по дължина. Овкусяват се със сол и се оставят да излезе горчивата им вода.
2
Тимбали с патладжани 2
След това се измиват и подсушават. Намазват се със зехтин и се изпичат на грил тиган от двете страни.
3
Тимбали с патладжани 3
Чушките се избушват и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се запарват и се обелват.
4
Тимбали с патладжани 4
Тиквичката се реже натънко по дължина.
5
Тимбали с патладжани 5
Чесънът се стрива на паста с малко сол, а джодженът се наситнява, смесват се с натрошено краве сирене.
6
Тимбали с патладжани 6
Лентите патладжани се подреждат в тимбалчета така, че да покриват стените и дъното и да стърчат навън.
7
Тимбали с патладжани 7
След това на пластове се редят сирене, чушки, сирене, тиквички и отново сирене.
8
Тимбали с патладжани 8
Стърчащите краища се загъват навътре и формите се оставят в хладилник за поне 3 часа.
9
Тимбали с патладжани 9
Чесънът за дресинга се наситнява и се смесва с горчицата и меда.
10
Тимбали с патладжани 10
Добавя се оцетът и после на тънка струйка при постоянно бъркане се налива зехтинът. Накрая се овкусява със сол и наситнен джоджен.
11
Тимбали с патладжани 11
Патладжанените тимбалчета се сервират с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2018
Рецептата много ми хареса, но от това, което прочетох не разбрах тиквичките дали и те се гриловат или са сурови. Аз ще ги гриловам.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
Безобразно вкусно предястие,но се въорежете с голямо търпение :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: