Тофу на тиган със зелен лук

Подходящо за дните на постите
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2013
Тофу на тиган със зелен лук
 
Необходими продукти:
500 г сирене „Тофу“ (натурално)
3 скилидки чесън
50 г пресен джнджифил
2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
50 мл зеленчуков бульон
4 с. л. олио
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. светъл соев сос
2 с. л. сусам



Начин на приготвяне:
1
Тофу на тиган със зелен лук

Сиренето се нарязва на кубчета.

 


2
Тофу на тиган със зелен лук 2

Олиото се сгорещява в уок, в него се запържват нарязаните наситно чесън и  джинджифил.

 


3
Тофу на тиган със зелен лук 3

Прибавят се сиренето и сусамът, запържва се за кратко, сипват се соевият сос и бульонът.

 


4
Тофу на тиган със зелен лук 4

След около 5 минути се прибавят и нарязаните наедро пресен лук и магданоз. Готовото ястие се сервира със зехтин „Екстра върджин“.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2015
Идеално за хора, които по принцин не обичат тофу, но търсят разнообразие във вегатарианската си диета.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: