Торта ала миминка

Вкусна и завладяваща торта с много шоколад
Източник: мима
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.01.2017
Торта ала миминка
Торта ала миминка
Торта ала миминка
 
Необходими продукти:
3 яйца
200 г пудра захар
200 г краве масло
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. какао
100 г шоколадови бонбони

за крема:
300 г краве масло
100 г пудра захар
400 г черен шоколад

за ганаша:
300 г млечен шоколад
250 мл сладкарска сметана
90 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
В купа разбиваме яйцата, захарта и маслото, до гладка смес.
2
Към яйчената смес прибавяме предварително пресятото брашно, смесено с какаото и бакпулвера.
3
Разбиваме всичко с миксер, до хомогенна смес, след което добавяме бонбоните и разбъркваме с дървена лъжица.
4
Разделяме сместа на две равни части и печем на 160 градуса с вентилатор, до готовност, като проверяваме с дървена клечка. Първите 15 минути не отваряме вратата на фурната. Блатовете стават готови за около 25-30 минути. Изваждаме ги от фурната и ги оставяме да се охладят за 5-10 минути, след което ги изваждаме от формите за печене.
5
Маслото за крема се разбива с пудрата захар. Добавяме разтопения шоколад и разбиваме. Слепваме блатовете с крема и прибираме за 1 час в хладилник.
6
За ганаша загряваме сладкарската сметана и към нея добавяме шоколада, като бъркаме, до получаване на хомогенна смес. Прибавяме маслото и изчакваме, да се разтопи напълно, след което оставяме сместа леко да се охлади.
7
Заливаме тортата и я прибираме за 3-4 часа в хладилник, за да се охлади.





Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: