Торта „Червено кадифе“

Дата: 09.01.2018
ТИТЛА: Експериментатор
Торта „Червено кадифе“Торта „Червено кадифе“Торта „Червено кадифе“Торта „Червено кадифе“
 
Необходими продукти:
за блатовете:
2 ч. ч. брашно
2 ч. ч. захар
1/2 пакетче бакпулвер
2 с. л. какао
2 ванилии
1 щипка сол
1 ч. л. сода за хляб
2 яйца
1 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. сварено кафе
1 ч. ч. прясно мляко
2-3 капки лимонов сок
1 ч. л. оцет
2 бр. червена боя (по желание)
за крема:
200 мл сладкарска сметана
200 г сирене „Крема“
1/2 ч. ч. пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват всички сухи съставки (без содата и захарта).
2
Яйцата се разбиват със захарта и към тях постепенно започват да се добавят кафето, олиото и млякото, смесено с лимоновия сок. Накрая се добавя содата, предварително угасена в оцета. Разбива се добре и при непрекъснато разбиване с миксер започват да се добавят сухите съставки.
3
Готовата смес се изсипва в три отделни форми за торта с диаметър 20 см, застлани с хартия за печене. Блатовете се пекат за около 30 минути (или до суха клечка) в предварително загрята на 170 градуса фурна. (Може да печете и в една форма на три пъти, като времето е около 20 минути за всеки блат). Готовите блатове се оставят да изстинат, като през това време се прави кремът.
4
Сметаната се разбива на пухкав сняг, прибавят се сиренето „Крема“ и пудрата захар и отново се разбива, докато всички продукти се смесят добре.
5
Готовите блатове се мажат с крема, като се редуват. Накрая тортата се украсява по желание.


Съвет:
Може да направите и глазура, която аз не съм направила. Загрейте сметана в касерола, разтопете в нея шоколад и залейте тортата със сместа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2020
Това беше първия ми опит, с който не се гордея особено
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2020
Използвах рецептата, като промених украсата и вместо прясно мляко сложих айрян, в който прибавих лимона и оцет. Тортата стана много вкусна, но за тези блатове кремът трябва да е повече, за да се усеща по-добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2019
Просто недоумявам как Ви е хрумнало да украсите такъв тип торта с резени лимон?! Изглежда покъртително. Съжалявам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Milena Marinova се регистрира в сайта.
Silviya.bel се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Супа от кестени
Илияна Величкова коментира рецептата Тиан с моцарела
Илияна Величкова се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Фокача с маслини и лук
В. Ник. се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Тарт с червена леща и чушки
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Пиле по флорентински
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта