Торта с маскарпоне и праскови

Дата: 27.01.2019
Източник: Yana Pesheva
ТИТЛА: Чирак
Торта с маскарпоне и праскови
 
Необходими продукти:
3 пакета бишкоти
500 г маскарпоне
2 буркана компот от праскови
400 г заквасена сметана
1-2 с. л. пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
Маскарпонето се разбива с миксер заедно със заквасената сметана и пудрата захар.
2
Бишкотите се потапят в сока от компота и се нареждат в ринг за торта. Върху тях се нареждат нарязаните на кръгчета праскови и се заливат с 1/2 от крема с маскарпоне.
3
Същата процедура се повтаря и с втория пласт - напоени бишкоти - нарязани праскови и крем с маскарпоне. Накрая се украсява с останалите праскови, нарязани на полумесеци.
4
Готовата торта се оставя да престои в хладилник поне 4-5 часа.

Бон Апети!

Много е важно тортата да престои в хладилник, за да могат бишкотите да поемат от компота и да омекнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Virjiniq Gyokova се регистрира в сайта.
Silviya Vangelova се регистрира в сайта.
Vasil Kirkov се регистрира в сайта.
Катя сготви Катмер
Тата се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта