Здравословен хляб с ръж и елда

Дата: 20.02.2019
Източник: Alice Grienfield
ТИТЛА: Чирак
Здравословен хляб с ръж и елдаЗдравословен хляб с ръж и елда
 
Необходими продукти:
400 г брашно 65% ръж 35% пълнозърнесто
100 г брашно от елда
2 щипки сол
1 пакетче мая на Д-р Йоткер
250-300 мл вода
за поръсване - овесени ядки и сусам ( по избор)
 

Начин на приготвяне:
1
Пресяваме и двата вида брашно заедно. Добавяме солта към тях. Разтваряме маята в малко хладка вода.
2
Оставяме настрани да почине, докато пресяваме. Прибавяме разтворената мая и водата към брашното. Месим 2 - 3 минути и оставяме тестото да почине на топло. Мажем го със зехтин за да не хване коричка и покриваме с кърпа. Оставяме за 1 час.
3
След това взимаме тестото и го омесваме. Мажем отново със зехтин и оставяме в тавата, в която ще печем, и го покриваме с кърпа. Пожелание поръсваме със семена.
4
Аз избрах с овесени ядки и сусам. Оставяме го на топло за 2 часа. Печем на 180 градуса. Проверявайте с дървен шиш дали е суров отвътре. Когато е готов, го покриваме с кърпа. Приятен апетит.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


яна се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова коментира рецептата Яхния от нахут
Чародейка коментира рецептата Пастет от гъби
Чародейка коментира рецептата Аджика с орехи
Чародейка коментира рецептата Гъби в соев сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта