Милинки със сирене

Ухаят на още...
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 512


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
1 кг брашно
600 мл прясно мляко
50 г краве масло (+ за намазване)
1 кубче прясна мая (42 г)
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол

за плънката:
300 г краве сирене
2 яйца

за намазване:
125 г краве маслo (със стайна температура)
50 г брашно
40 г свинска мас
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Милинки със сирене
За тестото затоплете млякото. Разтворете маята със захарта в 100 мл от топлото мляко. Поръсете с брашно и оставете да шупне.
2
Милинки със сирене 2
В купа разбъркайте брашното и солта. Направете кладенче, налейте останалото мляко, разтопеното масло и шупналата мая. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса.
3
Милинки със сирене 3
За плънката натрошете сиренето и го разбъркайте с яйцата.
4
Милинки със сирене 4
Разделете тестото на 20 равни парчета. Във всяко парче тесто сложете от сместа със сирене и се оформете топки.
5
Милинки със сирене 5
Подредете топките тесто в тава, намазана с масло. Оставете ги да втасат.

6
Милинки със сирене 6
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Маслото разбъркайте с разтопената мас, брашното и солта. С тази смес намажете втасалото тесто.

7
Милинки със сирене 7
Изпечете милинките до готовност – за около 25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2020
Получиха се много мекички и вкусни. Нямах свинска мас, затова не съм ползвала.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2019
Много вкусни и пухкави станаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: